Udělejte si jarní úklid v lednici. 11 potravin, které do ní nepatří

Spoustu jídla dáváme do lednice s pocitem, že mu tam bude dobře. A ono ne! Některé dobroty prostě do ledničky nepatří.

Je první jarní víkend a pokud nemáte jiné bohulibé plány, můžete udělat revizi ledničky a připravit ji na velikonoční svátky.

Možná zjistíte, že máte lednici plnou věcí, které tam nepatří!

Rajčata

V nízkých teplotách ztrácejí chuť. Lépe jim bude na kuchyňské lince. Po nákupu je vysvoboďte z plastových obalů a přendejte do misky. Je to i hezká dekorace.

Okurky salátovky

Neubližujte okurkám! Mají vysoký obsah vody a pobyt v lednici urychlí jejich zkázu.

Brambory

V lednici se v nich rozpadá škrob, takže jsou pak sladké a popraskané. Brambory patří do papírového sáčku a na tmavé a suché místo. Možná máte takovej sklípek pěknej (ale ta hloubka!).

Cibule

Skladujte ji mimo lednici. Podobně jako brambory, ale nikoli v jejich blízkosti nebo dokonce na stejném místě. Cibule pak rychle hnije. Do ledničky si ji můžete dát před přípravou jídla, nakrájenou a hezky uzavřenou v plastové krabičce.

Česnek

Pokud chcete dělat botanické pokusy a vidět česnek klíčit, dejte ho do lednice. Pokud ho chcete uchovat dlouho svěží, na lednici zapomeňte.

Banány

V lednici vám nahnědnou a ty nezralé prostě nedozrají.

Jablka

V lednici bude jablíčko možná dlouho hezky vypadat, ale chlad ovlivní jeho chuť i konzistenci.

Avokádo

Ještě nedozrálé plody nechte v pokojové teplotě, hodně zralé avokádo může chvíli v lednici pobýt.

Olej

V nízké teplotě houstne a bude plný hrudek.

Med

Hádejte, mladí chemici! V chladu ztuhne a zcukernatí..

Čerstvé bylinky

Ve společnosti ostatních potravin ztratí svou výraznou chuť, vyschnou a pohltí okolní vůně. Lépe jim bude ve sklenici s čerstvou vodou na kuchyňské lince.