Vyhledávání
Tmavý čokoládový koláč
Rozpusťte čokoládu s olejem. V míse třete žloutky s polovinou cukru do světlé pěny.
Potřebné suroviny:
400 g hořké čokolády (70 %), nalámané na kostky
2 lžíce oleje
200 g krupicového cukru
4 vejce, žloutky a bílky zvlášť
200 g másla, rozpuštěného
moučkový cukr na poprášení
máslo a mouka na vysypání formy
Postup přípravy:
Rozpusťte čokoládu s olejem. V míse třete žloutky s polovinou cukru do světlé pěny. Přidejte máslo a čokoládu a nakonec opatrně vmíchejte tuhý sníh z bílků ušlehaných s druhou polovinou cukru. Hmotu vlijte do vymazané a moukou vysypané rozevírací dortové formy o průměru 20 cm a pečte v troubě předehřáté na 150 °C. Koláč se peče asi 40 minut, na povrchu bude vypadat suše a lehce popraská, zatímco uvnitř zůstane velmi vláčný a hutný. Nechte jej zcela vychladnout ve formě; doporučujeme péci den až dva předem a uchovat v chladu, bude stále vláčnější a lepší.