Vyhledávání
Tortilla s tuřínem
Červenou řepu opláchněte a asi půl hodiny povařte v osolené vodě.
Potřebné suroviny:
4 červené řepy
400 g tuřínu nebo vodnice
1 pórek
200 g ricotty nebo jemného tvarohu
4 středně velká vejce
2 lžíce olivového oleje
1/2 svazku pažitky
sůl, pepř a špetka muškátového oříšku na dochucení
Postup přípravy:
Červenou řepu opláchněte a asi půl hodiny povařte v osolené vodě. Slijte, nechte trochu vychladnout a pak oloupejte. Tuřín oloupejte
a nakrájejte na kousky, pórek důkladně propláchněte mezi listy, osušte a nakrájejte na kolečka. Ricottu prošlehejte s vejci a okořeňte.
Řepu nakrájejte na kousky a promíchejte s tuřínem a pórkem. Olej rozehřejte ve velké nepřilnavé pánvi a krátce na něm osmažte
zeleninu. Osolte a opepřete, zalijte vaječnou směsí a na mírném plameni nechte asi 8 až 10 minut srazit.
Mezitím opláchněte pažitku a nasekejte ji nadrobno. Tortillu nechte sklouznout z pánve na prkénko, nakrájejte ji na kousky a podávejte posypané pažitkou.