Tortilla s tuřínem

22. ledna 2011·Jídlo a pití·Redakce

Červenou řepu opláchněte a asi půl hodiny povařte v osolené vodě.

Potřebné suroviny:

4 červené řepy

400 g tuřínu nebo vodnice

1 pórek

200 g ricotty nebo jemného tvarohu

4 středně velká vejce

2 lžíce olivového oleje

1/2 svazku pažitky

sůl, pepř a špetka muškátového oříšku na dochucení

 

Postup přípravy:

Červenou řepu opláchněte a asi půl hodiny povařte v osolené vodě. Slijte, nechte trochu vychladnout a pak oloupejte. Tuřín oloupejte
a nakrájejte na kousky, pórek důkladně propláchněte mezi listy, osušte a nakrájejte na kolečka. Ricottu prošlehejte s vejci a okořeňte.

Řepu nakrájejte na kousky a promíchejte s tuřínem a pórkem. Olej rozehřejte ve velké nepřilnavé pánvi a krátce na něm osmažte
zeleninu. Osolte a opepřete, zalijte vaječnou směsí a na mírném plameni nechte asi 8 až 10 minut srazit.

Mezitím opláchněte pažitku a nasekejte ji nadrobno. Tortillu nechte sklouznout z pánve na prkénko, nakrájejte ji na kousky a podávejte posypané pažitkou.

 

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme