TUŇÁKOVÝ SALÁT S  VEJCEM A STROUHANÝM SÝREM (na 4 porce)

22. června 2011·Jídlo a pití·Redakce

V letním vedru vedou saláty!

Suroviny:

400 g tuňáka v oleji

2 červené cibule

4 natvrdo uvařená vejce

40 g sušených rajčat

2 červená jablka

100 g uvařených zelených fazolek

2 polévkové lžíce najemno nasekané pažitky

2 polévkové lžíce Podravky Natura na saláty

Sůl

200 g strouhaného tvrdého sýra

Zálivka:

2 polévkové lžíce citronové šťávy

1 lžička nastrouhaného parmezánu

50 ml olivového oleje

 1 polévková lžíce čerstvých bylinek (kopr, petrželka, bazalka, oregano)

2 polévkové lžíce Podravky Natura na saláty

čerstvě mletý pepř

 2 – 3 lžíce vody

Příprava:

Slijeme a osušíme tuňáka a rozdrobíme ho na kousky. Oloupeme a najemno nasekáme cibuli. Oloupeme vejce a rozkrájíme na osminy. Nakrájíme na kousky sušená rajčata. Omyjeme a oloupeme jablko, zbavíme jader a nakrájíme na kostky. Zelené fazolky pokrájíme na menší kousky. Všechny suroviny smícháme, přidáme pažitku, znovu promícháme a dochutíme Podravkou Natura na saláty. Následně nasekáme nebo natrháme bylinky na malé kousky a pečlivě promícháme se všemi ostatními surovinami na zálivku. Salát servírujeme zakápnutý připravenou zálivkou a posypaný strouhaným sýrem. 

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme