Vyhledávání
TUŇÁKOVÝ SALÁT S VEJCEM A STROUHANÝM SÝREM (na 4 porce)
V letním vedru vedou saláty!
Suroviny:
400 g tuňáka v oleji
2 červené cibule
4 natvrdo uvařená vejce
40 g sušených rajčat
2 červená jablka
100 g uvařených zelených fazolek
2 polévkové lžíce najemno nasekané pažitky
2 polévkové lžíce Podravky Natura na saláty
Sůl
200 g strouhaného tvrdého sýra
Zálivka:
2 polévkové lžíce citronové šťávy
1 lžička nastrouhaného parmezánu
50 ml olivového oleje
1 polévková lžíce čerstvých bylinek (kopr, petrželka, bazalka, oregano)
2 polévkové lžíce Podravky Natura na saláty
čerstvě mletý pepř
2 – 3 lžíce vody
Příprava:
Slijeme a osušíme tuňáka a rozdrobíme ho na kousky. Oloupeme a najemno nasekáme cibuli. Oloupeme vejce a rozkrájíme na osminy. Nakrájíme na kousky sušená rajčata. Omyjeme a oloupeme jablko, zbavíme jader a nakrájíme na kostky. Zelené fazolky pokrájíme na menší kousky. Všechny suroviny smícháme, přidáme pažitku, znovu promícháme a dochutíme Podravkou Natura na saláty. Následně nasekáme nebo natrháme bylinky na malé kousky a pečlivě promícháme se všemi ostatními surovinami na zálivku. Salát servírujeme zakápnutý připravenou zálivkou a posypaný strouhaným sýrem.