Tvarohový dort s meruňkovým želé

23. dubna 2011·Jídlo a pití·Redakce

Dortovou formu o průměru 20 cm lehce vymažte máslem, dno vyložte pečicím papírem.

Potřebné suroviny:

  • 400 g máslových sušenek, rozdrcených
  • 100 g másla, rozpuštěného
  • 420 g meruňkového kompotu
  • 200 g plnotučného jogurtu
  • 250 g plnotučného tvarohu
  • želatinový ztužovač (Dr.Oetker)
  • 200 ml meruňkového jogurtu
  • několik čerstvých či kompotovaných meruněk na ozdobení dortu
  • světlá dortová želatina

 

Postup přípravy:

Dortovou formu o průměru 20 cm lehce vymažte máslem, dno vyložte pečicím papírem.

Sušenkovou drť promíchejte s máslem a směs upěchujte na dno dortové formy. Nechte asi 30 minut zpevnit v mrazáku.

Slijte meruňky a šťávu z nich nechte stranou. Do nádoby robota vložte meruňky, tvaroh a oba jogurty a vše dohladka prošlehejte.
Želatinový ztužovač ve větší míse důkladně promíchejte se 100 ml studené vody. Přidejte k němu jogurtovo-ovocnou směs a vše paknalijte na dortový korpus a uhlaďte.

V kastrůlku se zesíleným dnem smíchejte kompotovou šťávu s vodou (nebo pouze 250 ml kompotové šťávy), vmíchejte želatinu, přiveďte k bodu varu a minutu povařte.

Mírně zchladlou želatinu nalijte na dort a vložte jej na dvě hodiny do ledničky, aby pěkně zpevnil.

Podávejte ozdobený kompotovanými nebo v sezoně čerstvými meruňkami.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme