Vanilkové rohlíčky

18. prosince 2010·Jídlo a pití·Redakce

Všechny suroviny zpracujte v těsto, zabalte je do kuchyňské fólie a dejte přes noc odpočinout do ledničky.

Potřebné suroviny:

240 g hladké mouky

160 g másla

50 g moučkového cukru

100 g mletých ořechů

1 žloutek

vanilkový cukr na obalování

 

Postup přípravy:

Všechny suroviny zpracujte v těsto, zabalte je do kuchyňské fólie a dejte přes noc odpočinout do ledničky. Pak jej rozdělte na čtyři
části a z každé vyválejte jeden dlouhý válec. Z něj pak odkrajujte stejné kousky, tvořte z nich rohlíčky, klaďte je na nevymazaný plech a pečte v troubě předem předehřáté na 180 °C, až těsto zpevní. Ještě horké obalujte ve vanilkovém cukru.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme