Vyhledávání
Vepřové bochánky se šlehačkou
Jemně pomleté maso smíchejte s drobně pokrájenou slaninou a ostatními surovinami.
Potřebné suroviny:
500 g jemně mletého vepřového (kýta, ramínko)
50 g anglické slaniny
1 stroužek česneku, prolisovaný,
50 g šunky
špetka mletého muškátového květu
trochu rozmarýnu
pepř a sůl na dochucení
1 vejce + 1 bílek
250 ml šlehačky
4 lžíce polohrubé mouky
kousek másla
strouhanka namočená v bílém víně na zahuštění
uzený jazyk
nakládané houby
šlehačka k podávání
Postup přípravy:
Jemně pomleté maso smíchejte s drobně pokrájenou slaninou a ostatními surovinami. Ve šlehačce rozmíchejte mouku a za stálého míchání přiveďte k varu. Míchejte, až hmota zhoustne.promíchejte s masovou směsí a naplňte tím asi do dvou třetin tukem vymazané formičky. Troubu předehřejte na 180 °C, formičky postavte do pekáčku a asi do poloviny jejich výšky nalijte vroucí vodu. Pečte ve vodní lázni asi 40 až 45 minut, až hmota zpevní a bude i ve středu propečená.
Nechte chvíli ve vypnuté troubě, pak formičky přesuňte na mřížku k dochladnutí a nakonec vyklopte. Podávejte při pokojové teplotě, ozdobené uzeninou, houbičkami a šlehačkou.