Vepřové bochánky se šlehačkou

18. prosince 2010·Jídlo a pití·Redakce

Jemně pomleté maso smíchejte s drobně pokrájenou slaninou a ostatními surovinami.

Potřebné suroviny:

500 g jemně mletého vepřového (kýta, ramínko)

50 g anglické slaniny

1 stroužek česneku, prolisovaný,

50 g šunky

špetka mletého muškátového květu

trochu rozmarýnu

pepř a sůl na dochucení

1 vejce + 1 bílek

250 ml šlehačky

4 lžíce polohrubé mouky

kousek másla

strouhanka namočená v bílém víně na zahuštění

uzený jazyk

nakládané houby

šlehačka k podávání

 

Postup přípravy:

Jemně pomleté maso smíchejte s drobně pokrájenou slaninou a ostatními surovinami. Ve šlehačce rozmíchejte mouku a za stálého míchání přiveďte k varu. Míchejte, až hmota zhoustne.promíchejte s masovou směsí a naplňte tím asi do dvou třetin tukem vymazané formičky. Troubu předehřejte na 180 °C, formičky postavte do pekáčku a asi do poloviny jejich výšky nalijte vroucí vodu. Pečte ve vodní lázni asi 40 až 45 minut, až hmota zpevní a bude i ve středu propečená.

Nechte chvíli ve vypnuté troubě, pak formičky přesuňte na mřížku k dochladnutí a nakonec vyklopte. Podávejte při pokojové teplotě, ozdobené uzeninou, houbičkami a šlehačkou.

 

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme