Vepřové srdíčka, jazyk a brzlík na smetaně

16. dubna 2011·Jídlo a pití·Redakce

Vepřový jazyk, a srdce necháme 30min proplachovat pod tekoucí vodou.

Potřebné suroviny:

  • 1x vepřové srdce
  • 1x vepřový jazyk
  • 100 g brzlík vařený
  • 200 g mrkve
  • 100 g celeru
  • 100 g pórku
  • 200 ml smetany
  • 100 g másla
  • 100 g hladké mouky
  • 2 ks kyselé okurky
  • 10 ks kapary
  • kůra z ½ citrónu a ½ pomeranče
  • sůl, pepř
  • divoké koření
  • hřebíček
  • muškatový květ
  • petrželka

 

Postup přípravy:

Vepřový jazyk, a srdce necháme 30min proplachovat pod tekoucí vodou, poté vložíme od hrnce se studenou vodou, přidáme koření, půlku zeleniny a vaříme pomalu podle potřeby zhruba 1-2 hodiny.

Poté vyndáme na plato, zatížíme a necháme v lednici vychladnout, po vychladnutí nakrajíme na tenké nudličky.

Zbylou zeleninu nakrájíme na nudličky a osmahneme na másle, zalijeme scezeným vývarem, zahustíme tmavou jíškou a necháme provařit. Přidáme smetanu a nakrájené maso, dochutíme kůrou z pomerančů, citrónů, sekanými kapary, rozdrcenou hlavičkou hřebíčku.

Dokončíme čerstvě nasekanou petrželkou a podáváme s jemným žemlovým knedlíčkem.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme