Vyhledávání
Zavřít
Vepřové srdíčka, jazyk a brzlík na smetaně
Vepřový jazyk, a srdce necháme 30min proplachovat pod tekoucí vodou.
Potřebné suroviny:
- 1x vepřové srdce
- 1x vepřový jazyk
- 100 g brzlík vařený
- 200 g mrkve
- 100 g celeru
- 100 g pórku
- 200 ml smetany
- 100 g másla
- 100 g hladké mouky
- 2 ks kyselé okurky
- 10 ks kapary
- kůra z ½ citrónu a ½ pomeranče
- sůl, pepř
- divoké koření
- hřebíček
- muškatový květ
- petrželka
Postup přípravy:
Vepřový jazyk, a srdce necháme 30min proplachovat pod tekoucí vodou, poté vložíme od hrnce se studenou vodou, přidáme koření, půlku zeleniny a vaříme pomalu podle potřeby zhruba 1-2 hodiny.
Poté vyndáme na plato, zatížíme a necháme v lednici vychladnout, po vychladnutí nakrajíme na tenké nudličky.
Zbylou zeleninu nakrájíme na nudličky a osmahneme na másle, zalijeme scezeným vývarem, zahustíme tmavou jíškou a necháme provařit. Přidáme smetanu a nakrájené maso, dochutíme kůrou z pomerančů, citrónů, sekanými kapary, rozdrcenou hlavičkou hřebíčku.
Dokončíme čerstvě nasekanou petrželkou a podáváme s jemným žemlovým knedlíčkem.