Větrníčky s brynzovým krémem

30. října 2010·Jídlo a pití·Redakce

Mléko zahřívejte na mírném plameni. Přidejte máslo a nechte zcela rozpustit.

Potřebné suroviny:

Na těsto

250 ml plnotučného mléka

100 g másla

160 g hladké mouky

1/2 lžičky prášku do pečiva

4 vejce

osmažená cibulka na ozdobu

Na náplň

250 g čerstvé brynzy

200 ml šlehačky

špetka cukru na dochucení

 

Postup přípravy:

Mléko zahřívejte na mírném plameni. Přidejte máslo a nechte zcela rozpustit. Stáhněte z ohně a do kastrolu vsypte mouku prosátou s práškem. Rychle promíchávejte, až se těsto začne tzv. odpalovat = přestane se lepit na stěny.

Těsto nechte vychladnout a pak do něj elektrickým šlehačem po jednom zapracujte vejce. Vyšlehejte dohladka, přesuňte do cukrářského sáčku a na plech vyložený pečicím papírem stříkejte věnečky.

Pečte asi 15 minut v troubě předehřáté na 200 ˇC, do které jste postavili kastrůlek s vodou.

Vychladlé opatrně rozřízněte a plňte krémem utřeným z uvedených surovin.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme