Vyhledávání
Větrníčky s brynzovým krémem
Mléko zahřívejte na mírném plameni. Přidejte máslo a nechte zcela rozpustit.
Potřebné suroviny:
Na těsto
250 ml plnotučného mléka
100 g másla
160 g hladké mouky
1/2 lžičky prášku do pečiva
4 vejce
osmažená cibulka na ozdobu
Na náplň
250 g čerstvé brynzy
200 ml šlehačky
špetka cukru na dochucení
Postup přípravy:
Mléko zahřívejte na mírném plameni. Přidejte máslo a nechte zcela rozpustit. Stáhněte z ohně a do kastrolu vsypte mouku prosátou s práškem. Rychle promíchávejte, až se těsto začne tzv. odpalovat = přestane se lepit na stěny.
Těsto nechte vychladnout a pak do něj elektrickým šlehačem po jednom zapracujte vejce. Vyšlehejte dohladka, přesuňte do cukrářského sáčku a na plech vyložený pečicím papírem stříkejte věnečky.
Pečte asi 15 minut v troubě předehřáté na 200 ˇC, do které jste postavili kastrůlek s vodou.
Vychladlé opatrně rozřízněte a plňte krémem utřeným z uvedených surovin.