Voňavé crème brÛlée

6. listopadu 2010·Jídlo a pití·Redakce

Troubu předehřejte na 180 °C. Žloutky prošlehejte s lžící světlého přírodního cukru.

Potřebné suroviny:

3 žloutky

1 lžíce světlého přírodního cukru

250 ml smetany ke šlehání

několik kapek vody z pomerančových květů (k dostání v Marks & Spencer, 60 ml za 89 Kč)

8 lžic hnědého přírodního cukru

 

Postup přípravy:

Troubu předehřejte na 180 °C. Žloutky prošlehejte s lžící světlého přírodního cukru. Smetanu přiveďte téměř k varu a pak ji přimíchejte ke žloutkům. Dejte na mírný oheň a míchejte, až hmota zhoustne (nesmí vřít). Přidejte pár kapek pomerančové vody a směs nalijte do čtyř keramických lžiček (nebo misek) o objemu 60 ml.

Vložte do trouby asi na 5 minut, až hmota trochu zpevní. Vyjměte, nechte zchladnout a pak dejte nejlépe přes noc vychladit do ledničky. Na pánvi rozpusťte za občasného promíchání přírodní cukr, až začne karamelizovat. Pomocí lžíce karamel nalijte na každou porci krému. Nechte ho minutu až dvě ztuhnout a poté podávejte

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme