Z aktuálního čísla časopisu Apetit vybíráme „Grilovanou zeleninu z trouby“

5. září 2009·Jídlo a pití·Redakce

Zelenina je zdravá a chutná i masožravcům!

Potřebujeme: 1 červenou papriku, 3 rajčata, 3 brambory, 5 stroužků česneku (neloupaných), 2 cibule, 1 cuketu, 3 mrkve, kmín, bylinky podle chuti, sůl, pepř a olej.

Plech potáhněte pečícím papírem a troubu rozpalte na 200 st. Nakrájejte zeleninu na stejné kousky a na plech dejte nejdřív mrkev. Pokapejte ji nejdřív olivovým olejem, pak přidejte zbytek zeleniny a posypte kmínem, bylinkami, pepřem a solí. Přikryjte alobalem a pečte 20 minut. Po dvaceti minutách alobal stáhněte a dopékejte ještě zhruba půl hodiny. Zeleninu jezte horkou třeba jako přílohu k masu!

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme