Vyhledávání
Zapečená roštěná s ledvinkami
Ve velkém kastrolu zahřejte olej na vysokou teplotu
Potřebné suroviny:
nasycený (nezdravý) tuk 5 g
trocha oleje na smažení
1 kg roštěnce, očištěného a nakrájeného na plátky
500 g hovězích či vepřových ledvinek, očištěných a pokrájených
1 cibule, nakrájená nadrobno
1 stroužek česneku, rozdrcený
1 lžíce hladké mouky
250 ml hovězího vývaru
125 ml vody
1 žíce rajského protlaku
1 lžička worcesterské omáčky
1 žíce nasekané petrželky
4 pláty filo těsta nebo rozválené
těsto listové
sůl a pepř na dochucení
bramborová kaše k podávání
Postup přípravy:
Ve velkém kastrolu zahřejte olej na vysokou teplotu. Maso a ledvinky opékejte 3 až 4 minuty, dokud nezhnědnou. Přidejte cibuli s česnekem a asi 5 minut je poduste do změknutí. Poprašte moukou a minutu ji zapražte. Vlijte vývar, vodu, přidejte protlak a worcesterskou omáčku. Přiveďte k varu, snižte teplotu a zakryté zvolna vařte 1 hodinu, až maso změkne. Vmíchejte petrželku a nechte vychladit.
Předehřejte troubu na 180 ºC. Pomocí lžíce naplňte 4 zapékací misky osolenou a okořeněnou masovou směsí. Pláty těsta potřete olejem, ohněte je napůl a přikryjte jimi misky. Zapékejte 15 až 20 minut. Podávejte s bramborovou kaší.