Zapečená roštěná s ledvinkami

9. října 2010·Jídlo a pití·Redakce

Ve velkém kastrolu zahřejte olej na vysokou teplotu

Potřebné suroviny:

nasycený (nezdravý) tuk 5 g

trocha oleje na smažení

1 kg roštěnce, očištěného a nakrájeného na plátky

500 g hovězích či vepřových ledvinek, očištěných a pokrájených

1 cibule, nakrájená nadrobno

1 stroužek česneku, rozdrcený

1 lžíce hladké mouky

250 ml hovězího vývaru

125 ml vody

1 žíce rajského protlaku

1 lžička worcesterské omáčky

1 žíce nasekané petrželky

4 pláty filo těsta nebo rozválené

těsto listové

sůl a pepř na dochucení

bramborová kaše k podávání

 

Postup přípravy:

Ve velkém kastrolu zahřejte olej na vysokou teplotu. Maso a ledvinky opékejte 3 až 4 minuty, dokud nezhnědnou. Přidejte cibuli s česnekem a asi 5 minut je poduste do změknutí. Poprašte moukou a minutu ji zapražte. Vlijte vývar, vodu, přidejte protlak a worcesterskou omáčku. Přiveďte k varu, snižte teplotu a zakryté zvolna vařte 1 hodinu, až maso změkne. Vmíchejte petrželku a nechte vychladit.

Předehřejte troubu na 180 ºC. Pomocí lžíce naplňte 4 zapékací misky osolenou a okořeněnou masovou směsí. Pláty těsta potřete olejem, ohněte je napůl a přikryjte jimi misky. Zapékejte 15 až 20 minut. Podávejte s bramborovou kaší.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme