Zasněžené marmeládové košíčky

13. listopadu 2010·Jídlo a pití·Redakce

Mouku, máslo a cukr spolu prošlehejte v kuchyňském robotu.

Potřebné suroviny:

170 g hladké mouky

100 g másla

1 lžíce přírodního hnědého cukru

2 žloutky

1 sklenice jahodového džemu

moučkový cukr na poprášení

 

Postup přípravy:

Mouku, máslo a cukr spolu prošlehejte v kuchyňském robotu. Přidejte žloutky a znovu krátce prošlehejte. Nakonec přidejte jednu lžíci (případně dvě) ledové vody tak, aby vzniklo tužší pevné těsto. Zabalte je do kuchyňské fólie a dejte aspoň na 20 minut
do ledničky.

Troubu předehřejte na 180 °C a vložte do ní plech. Těsto rozdělte na osm dílů a každý vmáčkněte do kulaté formičky o průměru 8 cm a výšce 2 cm. Opět vložte na 20 minut do ledničky.

Do dvou třetin pak košíčky vyplňte džemem a vložte na horký plech do trouby. Upečené a vychladlé košíčky opatrně vyklopte z forem, položte na ně lžičku a poprašte je moučkovým cukrem. Lžičku odstraňte a efektní košíčky můžete nosit na stůl.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme