Zelené pochutnání! Salát zelený s kvítky

5. září 2009·Jídlo a pití·Redakce

Listový salát (a srdíčka zvlášť) vám bude vděčný, když ho ‚neutopíte‘ v kyselé zálivce zředěné vodou, ale promícháte si na něj klasickou ‚vinaigrette‘ s trochou olivového oleje. Korunka z květů bezu udělá přesně to, co slibuje – korunuje jednoduchý salát na královskou záležitost!  

NA 4 PORCE

Příprava: 35 minut

* 1 velký nebo dva menší listové saláty, bez tmavších nahořklých listů
* 2 lžíce panenského olivového oleje
* 1 lžíce octa
* ½–1 lžička soli
* 1 lžíce krupicového cukru
* kvítka černého bezu na dochucení

Salát důkladně propláchněte a vodu pořádně otřepte, případně salát opatrně osušte na utěrce. Listy překrájejte nebo natrhejte na menší kousky a dejte do mísy.

Olej, ocet, sůl a cukr spolu prošlehejte ve skleničce tak, aby se cukr dokonale rozpustil. Zakápněte salát zálivkou a před podáváním ho ještě posypte kvítky bezu.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme