Zelené tortellini plněné rajčatovým pestem

19. října 2013·Jídlo a pití·Redakce

Italská sobota

100 g čerstvého listového špenátu

2 lžíce olivového oleje

3 vejce
sůl

300 g hladké mouky

80 g jemné  krupice

200 g taveného sýra

ementál

ricotta

bazalka

sušená rajčata v láku

sůl, pepř

2 lžíce olivového oleje 

2 lžíce pomerančové šťávy

50 g parmazánu

1 str. česneku

2 lžíce piniových oříšků (vlašských)

Čerstvý špenát dáme do mixéru, přidáme 2 lžíce olivového oleje a mixujeme, až vytvoříme špenátovou pastu .

Mouku smícháme s krupicí a solí, utvoříme důlek, do kterého dáme 3 vejce a špenátovou pastu a propracujeme v tužší těsto. Přikryjeme a necháme odpočinout.

Ementál nastrouháme, přidáme ricottu a tavený sýr a a rozmixujeme.

Těsto vyválíme na tenko a vykrojíme kolečka. Doprostřed dáme lžíci sýrové náplně a trochu čerstvé bazalky, utvoříme zahnuté taštičky (tortelliny). Zabalíme, utáhneme a dáme do vroucí vody asi na 3 minuty. 

Česnek překrájíme a dáme do mixéru, přidáme 8 sušených rajčat a jemně rozmixujeme, dále přidáme piniové oříšky, parmazán, přilijeme pomerančovou šťávu, osolíme a opepříme.

Tortelliny vyndáme z vody, dáme na talíř a pokapeme pestem.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme