Vyhledávání
Zelené tortellini plněné rajčatovým pestem
Italská sobota
100 g čerstvého listového špenátu
2 lžíce olivového oleje
3 vejce
sůl
300 g hladké mouky
80 g jemné krupice
200 g taveného sýra
ementál
ricotta
bazalka
sušená rajčata v láku
sůl, pepř
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce pomerančové šťávy
50 g parmazánu
1 str. česneku
2 lžíce piniových oříšků (vlašských)
Čerstvý špenát dáme do mixéru, přidáme 2 lžíce olivového oleje a mixujeme, až vytvoříme špenátovou pastu .
Mouku smícháme s krupicí a solí, utvoříme důlek, do kterého dáme 3 vejce a špenátovou pastu a propracujeme v tužší těsto. Přikryjeme a necháme odpočinout.
Ementál nastrouháme, přidáme ricottu a tavený sýr a a rozmixujeme.
Těsto vyválíme na tenko a vykrojíme kolečka. Doprostřed dáme lžíci sýrové náplně a trochu čerstvé bazalky, utvoříme zahnuté taštičky (tortelliny). Zabalíme, utáhneme a dáme do vroucí vody asi na 3 minuty.
Česnek překrájíme a dáme do mixéru, přidáme 8 sušených rajčat a jemně rozmixujeme, dále přidáme piniové oříšky, parmazán, přilijeme pomerančovou šťávu, osolíme a opepříme.
Tortelliny vyndáme z vody, dáme na talíř a pokapeme pestem.