Vyhledávání
Zavřít
Zeleninová kaše
Použít můžete jakýkoli druh kořenové zeleniny.
Potřebné suroviny:
- 1,5 kg brambor
- 2 sladké brambory
- 2 mrkve
- 1 petržel (nebo pastiňák)
- kousek celeru
- olivový olej nebo máslo
Postup přípravy:
Použít můžete jakýkoli druh kořenové zeleniny. Vše oloupejte a vařte doměkka v osolené vodě. Vodu slijte a šťouchadlem na brambory ji dobře rozmačkejte. Kaše může být hladká nebo s kousky, záleží jen na vaší chuti.
Opatrně osolte a opepřete. Potom zvýrazněte chuť zeleniny olivovým olejem, máslem nebo obojím.
TIP: Po únavné zimě je třeba dodat tělu energii a vitaminy. Jezte proto co nejvíc čerstvé zeleniny – špenát, mladý hrášek, karotku či ředkvičky. Vše kombinujte s čerstvými zelenými bylinkami.