Zeleninová kaše

26. března 2011·Jídlo a pití·Redakce

Použít můžete jakýkoli druh kořenové zeleniny.

Potřebné suroviny:

  • 1,5 kg brambor
  • 2 sladké brambory
  • 2 mrkve
  • 1 petržel (nebo pastiňák)
  • kousek celeru
  • olivový olej nebo máslo

 

Postup přípravy:

Použít můžete jakýkoli druh kořenové zeleniny. Vše oloupejte a vařte doměkka v osolené vodě. Vodu slijte a šťouchadlem na brambory ji dobře rozmačkejte. Kaše může být hladká nebo s kousky, záleží jen na vaší chuti.

Opatrně osolte a opepřete. Potom zvýrazněte chuť zeleniny olivovým olejem, máslem nebo obojím.

TIP: Po únavné zimě je třeba dodat tělu energii a vitaminy. Jezte proto co nejvíc čerstvé zeleniny – špenát, mladý hrášek, karotku či ředkvičky. Vše kombinujte s čerstvými zelenými bylinkami.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme