Vyhledávání
Zavřít
Zelený salát s podmáslím
V misce smíchejte česnek, podmáslí a majonézu, jemně osolte.
Potřebné suroviny:
- 1 stroužek česneku, rozdrcený
- 100 ml podmáslí
- 2 lžíce majonézy (i jogurtové)
- 100 g polníčku (nebo rukoly)
- 1 ledový salát, rozkrájený na měsíčky
- sůl na dochucení
Postup přípravy:
V misce smíchejte česnek, podmáslí a majonézu, jemně osolte. Naaranžujte salát a polníček na talíř. Zakápněte dresinkem a podávejte.
KNOW-HOW: kromě vitaminů A a C obsahují saláty i důležitou kyselinu listovou (tu zvlášť ocení těhotné ženy). Jsou nízkokalorické a navíc plné vlákniny, za kterou vám budou vděčná vaše střeva. Salát obecně je dobrý i pro srdce a angažuje se také v boji proti škodlivému cholesterolu.