Zelený salát s podmáslím

2. dubna 2011·Jídlo a pití·Redakce

V misce smíchejte česnek, podmáslí a majonézu, jemně osolte.

Potřebné suroviny:

  • 1 stroužek česneku, rozdrcený
  • 100 ml podmáslí
  • 2 lžíce majonézy (i jogurtové)
  • 100 g polníčku (nebo rukoly)
  • 1 ledový salát, rozkrájený na měsíčky
  • sůl na dochucení

 

Postup přípravy:

V misce smíchejte česnek, podmáslí a majonézu, jemně osolte. Naaranžujte salát a polníček na talíř. Zakápněte dresinkem a podávejte.

KNOW-HOW: kromě vitaminů A a C obsahují saláty i důležitou kyselinu listovou (tu zvlášť ocení těhotné ženy). Jsou nízkokalorické a navíc plné vlákniny, za kterou vám budou vděčná vaše střeva. Salát obecně je dobrý i pro srdce a angažuje se také v boji proti škodlivému cholesterolu.

 

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme