Bobři v kanadském městečku odřízli obyvatele od internetu. Není to jejich první prohřešek

4. května 2021·Koktejl·Barbora Turková

Ilustrační foto (Zdroj: Shutterstock)

Internet je pro lidstvo něco jako voda. Obejít se bez něj ale museli obyvatelé kanadského městečka Tumbler Ridge. Pracovníci tamní telekomunikační společnosti zjistili, že na vině jsou bobři, kteří si z kabelů udělali přehradu.

Když se obyvatelé městečka Tumbler Ridge ležící v pustině na západě Britské Kolumbie v sobotu ráno probudili, zjistili, že jsou od světa odstřihnuti ještě mnohem víc. Nešel jim totiž internet. Pracovníci telekomunikační společnosti Telus následně zjistili, že došlo k přerušení optického kabelu, který vede do města. Viník byl odhalen záhy. Kousek od místa, kde byl kabel přerušen, byla objevena bobří hráz. Zvířata se do kabelu s chutí pustila a překousala ho. Červené části bobři využili jako stavební materiál.

Obnova internetu se podařila až za 36 hodin. Obyvatelé následně informovali, že kvůli výpadku nebyla omezena policie či záchranná služba. „Byl to velmi vzácný a typicky kanadský výpadek,“ uvedla mluvčí Liz Sauvéová pro server CNN s tím, že bobr je pro Kanadu typickým zvířetem. Není to ale jediný bobří “přestupek”. V roce 2018 se postarali o blackout urského městečka na Sibiři, když pokáceli strom, který se následně zhroutil na elektrické vedení.

Koktejl - další články

Doporučujeme