Chystáte se stěhovat? Poradíme vám, jak vašemu mazlíčkovi můžete pomoci překonat stres

25. listopadu 2021·Koktejl·Lenka Skrzeczkova

Ilustrační foto. (zdroj: Shutterstock)

Stěhování není procházka růžovou zahradou pro lidi natož pro jejich domácí mazlíčky. Jak vůči nim šetrně zvládnout tuto situaci? A jak můžete vašemu čtyřnohému kamarádovi pomoci se v novém prostředí zabydlet? Poradíme vám.

Podle serveru MŮJCHLUPÁČ.cz právě zvířata jsou na změny daleko citlivější než lidé. Stačí jinak rozložit v bytě nábytek nebo se přestěhovat a máte zaděláno na problém. Zvířátko vás vidí, jak balíte, stresujete se a tím ovlivňujete negativně i jeho. Proto je vždy lepší pověřit jednu osobu, která se bude vašemu mazlíčku po celou dobu věnovat.

Pokud máte možnost dát kočičku či pejska k někomu na hlídání, tak toho využijte. Vy oceníte to, že se nemusíte obávat toho, že vám kočka vyběhne z neustále otevřených dveří na ulici nebo že na pejska omylem při stěhování skříní šlápnete.

Dobré je také svého mazlíčka na stěhování postupně připravit. Zlehka začněte balit v místnosti, kde váš psík či kočička často pobývá. Do nového bydlení jim vezměte jejich staré vybavení, jsou na něj zvyklí a známý pach jim pomůže s aklimatizací. Teprve až si váš chlupáč zvykne na nový příbytek, tak teprve mu můžete starý pelíšek vyměnit. Také nezapomeňte všechno opět zabezpečit, aby se vašemu miláčkovi nic nestalo.

Koktejl - další články

Doporučujeme