Jako by Mr. Beanovi z oka vypadl. Řidič měl na autě namalovanou SPZ

8. září 2022·Koktejl·Redakce

Ilustrační foto. (Zdroj: Profimedia)

Tak tohle se jen tak nevidí. O opravdu kuriózní přestupek se na Slovensku postaral jeden tamní řidič z Piešťan. Ten si vlastnoručně na kartón papíru namaloval SPZ, kterou si pak nalepil na svůj automobil. Řidiči hrozí zákaz řízení na 60 měsíců a tučná pokuta. O případu informovala slovenská policie na facebooku.

“Policisté v Sereďi nastoupili na noční službu, když se před nimi objevil z nenadání tento úkaz. Na vozidle viděli, že zadní značka je fejk a za pomocí majáku dali řidiči znamení, aby zastavil,” napsala policie na facebook. Po zastavení vozidla hlídka zjistila, že řidič u sebe nemá doklady od vozu, řidičský průkaz ani osobní doklady. Automobil pak neměl STK ani EK kontrolu.

Ale největším překvapením pro policisty byly státní poznávací značky. Obě totiž byly z kartónu, na kterém byly fixou nakreslené znaky a čísla. Následně vyšlo najevo, že muži byl řidičák již v minulosti odebrán.

“Muži hrozí ve správním řízení pokuta až do výšky 1 308 eur (v přepočtu 32 000 korun pozn. red) a zákaz řízení motorového vozidla na 60 měsíců,” dodali policisté. Muži pak dali přezdívku slovenský Mr. Bean.

Koktejl - další články

Doporučujeme