Láska jako trám: Vnučka sdílela příběh prarodičů, kteří oslavili 80 let od prvního setkání

19. listopadu 2021·Koktejl·Lenka Skrzeczkova

Ilustrační foto. (Zdroj: Shutterstock)

Když někdo řekne, že s partnerem žije osmdesát let, tak je to jedna z věcí, kterou prarodičům mohou mladé generace jen závidět. Důkazem jsou babička a dědeček Chelsea Dyck, kteří se potkali v roce 1940 a společně kráčeli životem až do poslední chvíle. Informoval o tom server Love What Matters.

Neuvěřitelná vášeň kterou manželé cítili po celé soužití je až k neuvěření. “Když babička poprvé potkala mého dědu, bylo jí čtrnáct let a dědeček byl jen o rok starší. Prý se bavili a pošťuchovali, tahali se o kapesník,” řekla serveru Love What Matters Chelsea Dyck. Ne nadarmo se říká, co se škádlívá, to se rádo mívá. Když pak babičce bylo osmnáct let, tak ji z ničeho nic partner požádal o ruku.

Později když dědeček Chalsea popisoval jejich svatební den, tak šlo vidět, že je velmi šťastný. “I po tolika letech jsem v jeho očích viděla lásku a jiskru,” dodala vnučka. Za svůj život toho stihli opravdu hodně. Mají pět dcer a osmnáct vnoučat.

Dokonce spolu oslavili nebeskou svatbu, tedy 75 let od výměny manželských slibů. V ten den si seniorka na sebe vzala závoj, který měla u původních svatebních šatů. “Když ji dědeček spatřil, oči se mu rozzářily. Láska a radost v místnosti byly doslova hmatatelné,” uvedla pro Love What Matters vnučka. Právě toto výročí pro ně hodně znamenalo, tušili, že může být jejich poslední.

View this post on Instagram

A post shared by Chelsea Dyck (@chelseadyck)

Krátce potom si dědeček zlomil kyčel a byl převezen do nemocnice, kde s ním jeho partnerka nemohla být. Jedna z dcer zařídila převoz tatínka k ní domů, kde se mu dostalo potřebné péče a hlavně mohl být opět se svou milující ženou až do samého konce.

“To, co dělá příběh mých prarodičů tak dokonalý, je pouze čistá láska. Měli ji v sobě i v těžkých chvílích. Museli odpouštět a o vztah pečovat. Žádala jsem je o radu, jak na tak pevné manželství. Řekli mi jen, že nesmím přestat milovat,” dodala na závěr serveru Chalsea.

Koktejl - další články

Doporučujeme