Muž spadl přes palubu. V oceánu přežil bez záchranné vesty neuvěřitelných 14 hodin

8. března 2021·Koktejl·Lenka Skrzeczkova

Ilustrační foto. (Zdroj: Shutterstock)

Neuvěřitelný příběh se odehrál v novozélandských vodách. Šéfinženýr lodi Vadim Perevertilov se šel po směně nadýchat čerstvého vzduchu na horní palubu. Bohužel se mu udělalo mdlo a on rázem skončil v oceánu. Muž na sobě neměl záchrannou vestu a na záchranu čekal dlouhých 14 hodin. Za život vděčí opuštěné rybářské bóji. Informoval o tom server Stuff.

Loď Silver Supporter byla na své obvyklé cestě na Pitcairnovy ostrovy, kde doručuje zásoby. Po směně se Vadim šel provětrat na horní palubu. Po chvilce přepadl přes okraj paluby a skončil v Tichém oceánu. “Nepamatuje si, jak spadl přes palubu. Nejspíš omdlel,” řekl Vedimův syn Marat pro server Stuff.

Muž se probral až po pádu do studené vody, kde viděl, jak světla lodi mizí za obzorem. Jedinou výhodou bylo, že námořník je výborný plavec, a tak se dokázal do rozbřesku udržet nad hladinou. Jakmile se slunce vyhouplo nad obzor, tak v dálce spatřil černou tečku. “Byla to stará rybařská bóje. Nebyla k ničemu ukotvená, nebyl to člun. Byl to jen kus obyčejného smetí,” doplnil syn pro server.

Umugabo w'imyaka 52 utari wambaye umwenda urinda kurohama yarokokeye mu nyanja ya Pacific nyuma y'amasaha 14 ubwo…

Posted by Radio Flash Rwanda on Thursday, February 25, 2021

 

Po pár hodinách posádce došlo, že šéfinženýr není na lodi. Kapitán loď okamžitě obrátil a jeli Vadima hledat. Nakonec námořníka našli kolem šesté hodiny večerní. Námořník tak v oceánu strávil neuvěřitelných 14 hodin. Muž byl jen podchlazený, dehydrovaný a vysílený. “Vypadá tak o dvacet let starší. Nikdy věříci nebyl, ale teď mluví o Bohu hodně,” dodal Marat pro Stuff.

Co na to Jan Kraus?

Koktejl - další články

Doporučujeme