Napadl cizí agresivní pes toho vašeho? Vše zdokumentujte, nebo zavolejte policii

18. září 2022·Koktejl·Redakce

Ilustrační foto. (Zdroj: Profimedia)

Asi se každý majitel psa shodne na tom, že každý pes je odlišný a ne všichni se spolu snesou. Může se tak občas stát, že při vycházce s vaším mazlíčkem narazíte na agresivní protějšek. Jak se v takovém případě zachovat? S tím radí server iDnes.cz.

Nejeden páníček se někdy setkal při venčení svého mazlíčka s agresivním protějškem. Pokud dojde na situaci, kdy psi po sobě vyjedou a rvou se, tak vy hlavně zachovejte chladnou hlavu, protože se musíte začít rychle rozhodovat.

Jako první server iDnes.cz radí, že musíte na psa hlasitě a rázně zakřičet. Pokud se rvou o hračku či pamlsek, je dobré jim to vzít. Pokud to nepomáhá, nebo se nervou o věc, tak odborníci doporučují vzít kýbl se studenou vodou či hadici a zvířata pokropit.

Specialista na psí chování také doporučuje na procházky s sebou brát psí pepřový sprej. Pokud přeci jen dojde na potyčku a zvířata se do sebe zakousnou, tak jedno z nejdůležitějších pravidel zní, do tlamy jim nesahejte. Nejen že ublížíte sami sobě, ale jejich poranění můžete zhoršit.

Důležitou roli hraje i velikost zvířete. Pokud vlastníte psa malého vzrůstu a vystartuje po něm větší a silnější jedinec, je dobré vašeho mazlíčka vzít do náruče, a tak ho před agresorem uchráníte.

Když dojde na nejhorší, nejste schopni zasáhnout a psi se při potyčce zraní, určitě si vezměte kontakt na druhého páníčka. Také zajistěte případné svědky a poranění vyfoťte. Zjistěte, zda má útočník očkování proti vzteklině. Pokud by majitel nespolupracoval nebo na místě nebude k nalezení, nezbývá vám nic jiného než zavolat policii. Nejhorší totiž je nechat věc ladem a odejít s vaším poraněným mazlíčkem domů.

Koktejl - další články

Doporučujeme