Papoušci v britské zoo mají ostrý jazyk. Pokud budou nadávat dál, do voliéry nebudou mít přístup děti

31. ledna 2024·Koktejl·Redakce

Ilustrační foto. (Zdroj: Profimedia)

Opravdu netradiční situaci řeší v britské zoo v Lincolnshire Wildlife Parku. Mají tam osm papoušků, kteří mají velmi ostrý jazyk. Opeřence ale před světem už neskrývají, nechávají je dál ve voliéře s ostatními. Informoval o tom server CNN.

Nejprve opeřence s peprným jazýčkem nejprve drželi ošetřovatelé od roku 2020 v izolaci. Nyní se ale rozhodli je vrátit zpět k ostatní a doufají, že se takto odnaučí sprostým výrazům. Když jsme je přemísťovali, slyšeli jsme z přepravních boxů něco hodně špatného. Nebyly to běžné nadávky, ale opravdu ostré výrazy,” uvedl webu CNN šéf zoologické Steve Nichols.

Všichni vědí, že začlenění osmi nezdvořáků do 92 členné skupiny je velký risk, ale doufají v zlepšení. Pokud ale dojde k opaku a papoušci naučí nadávat ostatní, tak budou nuceni voliéru uzavřít pro děti.

Zatím jsou ve voliéře pouze cedule, upozorňující návštěvníky na to, že mohou slyšet nelíbivé výrazy. “Zatím jsme zaznamenali více návštěvníků nadávajících papouškům než papoušků nadávajících návštěvníkům,” dodal ředitel a doufá v dobrý konec.

Koktejl - další články

Doporučujeme