Pejsek, kterého nevzali k policii, našel při venčení granát z 2. světové války

28. dubna 2022·Koktejl·Dominika Číčelová

Ilustrační foto (Shutterstock)

Fenka jménem Luna měla jako malá takový sen. Přála si stát se detekčním psem a sloužit u anglické policie. Rozhodla se, že svůj sen uskuteční a nastoupila na výcvik pro vyhledávání výbušnin. Bohužel ji odmítli pro nedostatek talentu k tomuto povolání, ale Luna se nehodlala svého snu vzdát. A tak během procházky se svým páníčkem našla granát z 2. světové války. Jen ať ti, co jí zničili její štěněcí sen, vidí, o co přišli. Informaci přinesl Daily Mail.

Luna se měla stát detekčním psem, co pomáhá anglické policii hledat výbušniny, ovšem během výcviku však cvičitelé nabyli dojmu, že nemá pro tuto činnost dostatečný talent, což není nic neobvyklého. Ironií osudu však je, že tato fenka následně našla při běžné procházce se svým páníčkem výbušninu.

Po nezdařeném pokusu o výcvik ji adoptoval Steve Rose, který byl svědkem toho, jak jeho psí slečna vyčmuchala v písku na pláži Winterton dělostřelecký granát. “Držela ho v tlamě a házela si s ním jako s tenisovým míčkem. Nevěřil jsem vlastním očím,” svěřil se deníku Daily Mail šokovaný majitel.


Ihned zavolal pohotovostní složky, kteří granát identifikovali a řekli, že se jedná o výbušninu z 2. světové války. Následně granát zneškodnili.

Koktejl - další články

Doporučujeme