Pes spadl do padesátimetrové jámy. Jeho záchrana trvala 26 hodin

29. září 2022·Koktejl·Redakce

Ilustrační foto. (Zdroj: Shutterstock)

Suka se ztratil v neděli odpoledne na procházce v obci Cripplesease, která se nachází ve Velké Británii. Při jeho hledání páníček zjistil, že spadl do padesátimetrové důlní jámy. Zvíře tam strávilo 26 hodin. Informoval o tom server BBC.

Pes se Benu Weston a jeho partnerce zatoulal při nedělní odpolední procházce. Hledali ho až do pozdních večerních hodin, ale marně. Až v pondělí uslyšeli z jedné jámy, poblíž jejich domu kňučení. Zjistili, že Suka spadl právě do ní. Nevěděli jsme v jakém stavu bude, ale představovali jsme si to nejhorší, protože jen kňučel,” popsal BBC majitel.

Proto kontaktovali speciální skupinu, která se orientuje právě na záchranu zvířat z hůře dostupných míst. Po příjezdu se záchranáři slanili do díry a následně vylezli na povrch se sice vyděšeným, ale zdravým psem. Jsou velmi dobří v tom, co dělají, odborníci v různých oblastech a jeden z nich je dokonce veterinář, takže mají pokryté všechny oblasti,” dodal Ben.

 

Pro Bena s partnerkou jsou záchranáři velcí hrdinové, protože jim vrátili mazlíčka živého a zdravého. Nejprve byl Suka trochu mimo, ale nyní už je doma a odpočívá. Za odměnu jsme mu dali velkou kost,” dodal páníček.

Koktejl - další články

Doporučujeme