Tyto zlozvyky domácích mazlíčků vytočí nejednoho milovníka

25. srpna 2022·Koktejl·Redakce

Ilustrační foto. (Zdroj: Shutterstock)

Každý milovník domácích mazlíčků někdy zažil situaci, že ho jeho chlupatý oblíbenec vytočil do běla. Jaké jsou nejčastější prohřešky koček a psů? Pojďme se na to se serverem Můjchlupač.cz podívat.

Kočka likviduje pohovku

Asi nejčastějším problémem u koček je, že si rády ostří drápky o gauč. Tomu můžete zabránit jedině tak, že jí pořídíte kvalitní škrabadlo. To ale neznamená, že automaticky váš mazlíček přestane pohovku likvidovat. Proto než se naučí na škrabadlo, tak se doporučuje postižené místo oblepit oboustranou lepící páskou. Ta se jí líbit nebude a měla by ji spolehlivě odradit.

Pes škrábe podlahu

Častým zlozvykem u psů je škrábání podlahy. Pokud má váš mazlíček nedostatek pohybu a nemá možnost hrabat venku, protože to chlupáči milují, tak se tomuto problému nejspíš nevyhnete. Tady je jediným řešením zařídit psovi dostatek času venku. Popřípadě pokud bydlíte v bytě, tak mu pořiďte krabici s pískem. Ve které se spíše vydovádí než na vaši krásné plovoucí podlaze.

Kočka při hraní škrábe a kouše

Škrábání a kousání kočka nikdy nemyslí zle, přesto je dobré podle serveru Můj Chlupáč nastavit hranice. Vždy když k tomu dojde, hru na chvíli přerušte a otočte se ke zvířeti zády. Kočka tak velmi brzo pochopí, že se to nedělá. Nechce totiž nikdy přijít o parťáka na hraní.

Koktejl - další články

Doporučujeme