Unesli tři mláďata šimpanzů. Teď požadují výkupné a hrozí jejich zabitím

28. září 2022·Koktejl·Redakce

Ilustrační foto. (Zdroj: Shutterstock)

K únosu mladých šimpanzů došlo v záchranné stanici v Demokratické republice Kongo. Nyní požadují únosci výkupné, jinak hrozí jejich zabitím. Informovala o tom záchranná stanice na twitteru.

Šimpanzi spadali pod záchrannou stanici J.A.C.K., která sdružuje ohrožené druhy zvířat. Trojici šimpanzů unesla jedna z organizovaných skupin. Pro ošetřovatele je to nějvětší noční můra.

Únosci požadují po stanici výkupné, jinak mláďatům ublíží. Dokonce posílají ošetřovatelům pravidelně videa, na kterých mají opice svázané packy. Je to skutěčně nevídaná a vzácná situace. Už jsme slyšeli o lidech, kteří využívají divočinu jako politický štít, ale tohle je první případ, kdy byla unesena samotná zvířata,” uvedla pro The Telegraph Adams Cassinga z organizace, která se zabývá zločiny páchaných na volně žijících zvířatech.

Podle serveru se jedná o první případ na světě. J.A.C.K. je domovem přibližně pro čtyřicet opic. Vedení spolupracuje s policií a usiluje o to, aby se zvířata co nejdříve dostala do bezpečí.

Koktejl - další články

Doporučujeme