Úsměvy a pózování na kolejích smrti. Turistka pobouřila internet při návštěvě Osvětimi

24. dubna 2023·Koktejl·Redakce

Není to poprvé, co zvedla mnohé ze židle fotka z Osvětimi, která je více než nevhodná. Na místě, kde zemřelo více jak sto tisíc nevinných lidí, turistka pózovala jako modelka a usmívala se. Fotografii pak dala na svůj twitter, což mnohé pobouřilo.

Turistka patrně neměla v plánu nějakým způsobem zneuctít památku obětí, nicméně její počínání bylo opravdu nevhodné. Nejen, že jako modelka pózovala přímo na kolejích vedoucích do hlavní brány bývalého koncentračního tábora, po které jeli sta tisíce lidí na smrt, navíc se u toho do objektivu usmívala. Fotografii pak dala na svůj twitterový profil.

Dnes jsem zažila snad nejhrůznější okamžik ve svém životě,” napsala pod nevhodnou fotografii. Je na ní vidět, jak sedí na kolejích a pózuje před fotografem. Kolem prochází ostatní turisté a z pochopitelných důvodů na dívku nevěřícně koukají.

Ihned se strhla vlna kritiky. “Šílený. Ví vůbec, kde vlastně jsou?”, “Každý dospělý jedinec na tomhle světě přesně ví, co tyhle koleje a ta brána představují,” píší pohoršení lidé. K tomuto incidentu se vyjádřilo i samotné muzeum. Při příchodu do Muzea v Osvětimi by návštěvníci měli mít na paměti, že vstupují do autentického místa bývalého tábora, kde bylo zavražděno přes jeden milion lidí. Respektujte jejich památku, reagovali, aby dali najevo, že takové chování vůbec není vhodné.

Takových fotografií už se na internetu objevilo víc než dost. Mnozí z toho pak vyvozují, že lidé, kteří jsou schopni takovýmto způsobem pózovat a fotit se v prostorách Osvětimi, nechápou dějiny a to, co přesně se na tomto místě dělo.

Koktejl - další články

Doporučujeme