Vězni v Panamě si vycvičili originálního dealera. Drogy jim za mříže nosila kočka

23. dubna 2021·Koktejl·Lenka Skrzeczkova

Ilustrační foto. (Zdroj: Shutterstock)

Velmi netradičního pašeráka zastavila ve věznici v Panamě vězeňská služba. Načechraná bílá kočička měla v plánu se vplížit do vězení a tamní trestance obšťastnit zásilkou plnou drog. Hlídači byli ale všímaví a chlupatou pašeračku drog zadrželi. Informoval o tom server NDTV.

Zvíře mělo kolem krku zavázané plátno, které obsahovalo balíčky s bílým práškem, lístky a nějakou rostlinnou hmotu,” pospal vedoucí věznice Andres Gutierrez pro NDTV. Později se zjistilo, že se jednalo o kokain, kokain a marihuanu.

Vězeňská služba je ale na tyto triky poměrně zvyklá, nejedná se totiž o první případ, kdy se někdo snažil tímto způsobem zneužít němou tvář. Panama má asi 18 000 vězňů ve 23 věznicích a většina z nich je přeplněná.

Vězni vědí, že kočky jim občas něco donesou, a tak se je snaží k věznici nalákat na jídlo. V minulosti dokonce k pašování využívali poštovní holuby a dokonce i drony. Zadržená chlupatá pachatelka byla následně odvezena do tamního útulku pro domácí mazlíčky a případ vyšetřuje policie.

Koktejl - další články

Doporučujeme