Výsledky fotbalového Eura předpovídá bílý lev

22. června 2021·Koktejl·Lenka Skrzeczkova

Ilustrační foto. (Zdroj: Shutterstock)

Ke každému fotbalovému šampionátu s určitostí patří zvířata, která tradičně předpovídají výsledky jednotlivých zápasů. Letos karta padla na bílého lva Boye ze zoologické zahrady v thajském Khon Kean. Informovala o tom zahraniční média.

Jak předpověď vítěze probíhá?

Nad výběhem lvů je natažené lano. Boy zpozorní, když na něm přijedou do výběhu dva fláky masa. Ke každému kousku je připojena národní vlajka týmu, který bude hrát zápas. Které maso si lev vybere jako první, ten tým by měl v nadcházejícím utkání zvítězit.

Naše aktivita nemá žádný skrytý význam v podobě povzbuzování lidé k sázení. Chceme lidi jen pobavit,” uvedl ředitel zoo Narongwit Chodoi. Také dodal, že se tak snaží zpestřit život zvířete ve výběhu.

Zvíře tak má šanci padesát na padesát, že uhodne správný výsledek. Lev Boy má letos dobře nakročeno. Doteď uhádl vítěze ve čtyřech zápasech a to konkrétně vítězství Angličanů nad Chorvaty, Nizozemců nad Ukrajinci, Portugalců nad Maďary a Francouzů nad Němci. Česko se zatím do výběru tipovaných nedostalo.

Nejslavnějším tipérem je chobotnice Paul

Chobotnice Paul předpovídala výsledky německé fotbalové reprezentace na Euru 2008 a Mistrovství světa 2010. Nejslavnějším tipérem všech dob se stala díky správně předpovězeným 13 zápasům a za celou dobu se spletla pouze ve dvou případech.

Koktejl - další články

Doporučujeme