Ženy, odložte si chlapa. Čínské obchodní centrum zřídilo úschovny pro muže, kde mohou hrát hry

30. března 2022·Koktejl·Dominika Číčelová

Ilustrační foto (Shutterstock)

Všichni známe dětské koutky v některých obchodních centrech, kam můžeme dát děti, než nakoupíme potřebné věci. Děti se těší, že si zablbnou a nebudou se muset nudit s dospělými a nakupováním. Nebylo by krásné, kdybychom takhle mohli odložit i své muže, zatímco si jdeme udělat radost novým kouskem do našeho šatníku? Přesně to napadlo majitele obchodního domu v Číně. Nechali zde zřídit skleněné kabiny, ve kterých mohou muži hrát hry nebo sledovat seriály, zatímco jejich žena nakupuje. Uvedl to list The Paper.

Když žena vyrazí do nákupního centra a vezme si s sebou svého partnera, většinou to dopadá tak, že žena nadšeně pobíhá z jednoho obchodu do druhého a muž jen znuděně stojí a drží kabelku a všechny možné nákupní tašky. V nákupním centru Global Harbor, které se nachází v Šanghaji v Číně, tento problém vyřešili jednoduše. Všude po obchoďáku rozmístili několik prosklených kukaní, kde se mohou muži zabavit, zatímco jejich žena nakupuje. 

K dispozici zde mají židli, monitor, počítač a gamepad, na kterém mohou pařit hry z devadesátek a zavzpomínat tak na své dětství nebo mládí. Prozatím je tato služba zdarma ovšem v budoucnu by měl být k dispozici QR kód, kterým zaplatíte malý poplatek. Mnoho mužů, kteří tuhle služby vyzkoušelo si ji velice pochvalují, ačkoliv tvrdí, že by to chtělo určité nedostatky ještě vyladit. Například uvnitř není žádná klimatizace ani větrání, takže člověk se po chvíli začne potit.

Spekuluje se, zda by byl o takovou “odkládačku” mužů zájem i jinde. Jedni (asi spíše muži) to kvitují a nápad považují za geniální. Konečně tedy pro ně bude povinné nakupovaní něčím zpříjemněno. Jiní ale na druhou stranu tvrdí, že už rovnou můžou zůstat doma a hrát hry tam. Jaký má smysl pak vůbec chodit do nákupního centra?

Koktejl - další články

Doporučujeme