Zjistěte, proč vaše kočka močí po bytě. Může to být z mnoha důvodů

10. května 2022·Koktejl·Dominika Číčelová

Ilustrační foto (Shutterstock)

Čůrání po bytě místo do záchodku je takový nešvar, který se čas od času u koček rozmáhá. A zoufalí majitelé, kteří neustále perou a čistí vše, co se jejich kočičí miláček rozhodne označkovat, se snaží přijít na to, proč se tomu tak děje. Podle webu iReceptář to může mít několik důvodů.

Největší problém u močení kočiček po bytě je velice ostrý a nepříjemný zápach, který se jen tak neztratí a všimne si ho každý, kdo k vám třeba jen strčí nos. Kočky sice milují čistotu, ale tato zapáchající místa pak opakovaně vyhledávají a vám nezbývá nic jiného, než vyhodit kus koberce nebo nábytku.

Je fakt, že se tímto vám nepříjemným aktem snaží naznačit, že jim něco vadí. A co to může být? Toho je celá řada. Je potřeba postupně zkoušet, co zrovna vaší kočičce nevyhovuje a vadí a z toho důvodu se uchyluje k takovým trampotám.

Jedním z možností může být i zdravotní problém, proto se doporučuje v první řadě vyhledat veterináře, aby kočku prohlédnul a vyloučil případný problém tohoto rázu. Pokud je vaše kočka zdravá, je třeba se zamyslet, jestli nemočí tam, kam nemá z důvodu stresu. Ten může v micině vyvolat nové zvíře nebo třeba nový člen domácnosti. Stejně tak nové prostředí. Kočky prostě nemají rády změny.

Musí se také myslet na to, že udržovat kočičí záchod v naprosté čistotě je základ. Nabídněte jí co největší záchod na klidném místě a pokud máte koček víc, každá musí mít k dispozici svůj vlastní záchod.

Koktejl - další články

Doporučujeme