Krásný nápad! Nemocné děti si splnily své sny v inspirativní fotosérii

27. září 2019·Články·Barbora Pisingerová

Foto: Ashley Berry Photography

Bohužel ne všechny děti mají to štěstí, aby mohly jít bezstarostně za svými sny. Pětice dětských pacientů nemocnice Children Healthcare v Atlantě se rozhodla splnit si ty své alespoň symbolicky a nechala se nafotit v přestrojení za své vysněné profese. Inspirativní snímky nyní kolují po sociálních sítích.

Za pozoruhodným projektem plnícím dětské sny stojí americká fotografka Ashley Berrie. “Měli velkou radost, když se mohly převtělit do rolí, po kterých toužili,” uvedla Berrie pro Good Morning America. “Tyhle děti dávají najevo tolik naděje ve svou budoucnost a já si myslím, že každé dítě si zaslouží prožít svůj život,” svěřila se.

Pětici modelů tvořili Alivia (7), která se touží stát kadeřnicí, Andrew (7), který by chtěl být fotbalistou, Ariana (15), která plánuje kariéru šéfkuchařky, Dakota (9), která sní o tom, že bude mořskou bioložkou a Matthew (16), který by rád stal lékařem a vědcem.

Bohužel všech pět dětí potkala závažná choroba. Alivia trpí akutní myeloidní leukémií, Andrew akutní lymfoblastickou leukémií, Arianu sužuje srpkovitá nemoc, Dakotě byl diagnostikován juvenilní pilocytický astrocytom – tedy vzácný nádor na mozku a Matthew má zase akutní lymfoblastickou leukémii. Děti se však rozhodně nevzdávají a svým přístupem motivují také ostatní.

Články - další články

Doporučujeme