Opuštěný domov lékaře se zasekl v čase. Na místě zůstaly nástroje i rodinné fotky

4. března 2020·Články·Barbora Pisingerová

V některých opuštěných domech člověk narazí na opravdové poklady. Mezi trouchnivějícími zdmi se nachází příběhy celých generací, zakonzervované, jako by se čas zastavil. Jedním takovým je i zarostlý dům, který kdysi sloužil jako domov rodiny úspěšného lékaře.

Disciplína jménem urbex (z anglického urban exploration) neboli prozkoumávání dávno opuštěných budov získává zvláště mezi mladými lidmi čím dál víc na popularitě. Po celém světě existuje bezpočet fascinujících míst, které lidé jednou opustili a už se tam nikdy nevrátili. Čas se tam proto zdánlivě zastavil.

Jedním takovým je i dům, který kdysi obýval úspěšný lékař i se svou rodinou. Jednoho dne ale z neznámého důvodu odešli a dům od té doby chátrá. Na místě je dosud k vidění elegantní nábytek, retro spotřebiče, ale i knihy, oblečení nebo rodinné fotografie.

Zarostlá vilka se nachází v americkém státě New York, podobné objekty ale najdete i u nás. K jejich nalezení vám pomůže pečlivě vypracovaná databáze na stránce prazdnedomy.cz. Tam si můžete vyhledat, v jakém je nemovitost stavu, jestli ji v současnosti někdo obývá a nebo jestli už docela zanikla.

Články - další články

Doporučujeme