Opuštěný pes se zohavenou tváří prošel neuvěřitelnou proměnou

4. března 2020·Články·Karolína Stránská

Ačkoliv jsou pejsci milováni mnohými, ne všem se dostane laskavého domova a pravidelného krmení. Někteří chudáci chlupáči se toulají po ulicích a často bojují o přežití. Ti šťastnější skončí v útulku.

Ať už ale pejsek vypadá jakkoliv, vždy má nárok na spokojený život. Obzvlášť to platí u těch, kteří v životě opravdu štěstí nezakusili. Takovým je i Phoenix, zachráněný pejsek z Oklahomy, kterého si všichni pamatují podle jeho krutě zohaveného obličeje.

Podle útulku Skiatook Paws & Claws byl pejsek nalezen v ulicích města Collinsville, kde marně hledal potravu a přístřešek, než ho konečně našli pracovníci útulku. Zdá se, že Phoenix kdysi někomu patřil, ale jeho majitelé se o něj přestali starat a opustili ho.

Díky pracovníkům útulku a veterinářům se však Phoenix rychle zotavuje. Přibral na váze, hojí se mu kůže, každým dnem si hraje víc a víc. Dokonce spí na svém vlastním gauči. Jeho typický “úsměv” mu ale zůstane a svaly na hlavě se nikdy nevrátí do původního stavu. Pejsek musí dokonce nosit opalovací krém s vysokým faktorem, jinak by se mu pokožka na hlavě zanítila. Jak ale uvedl jeho veterinář, je to bojovník.

 

Články - další články

Doporučujeme