Pacient s koronavirem zanechal dojemný vzkaz pro doktory a sestřičky

2. dubna 2020·Články·Karolína Stránská

Doktoři, sestřičky a všechen zdravotnický personál jdou každý den za hranice svých možností, aby bojovali se zákeřným koronavirem. Je dost možné, že nikdy nebudeme moci skutečně vyjádřit vděk, který vůči nim cítíme. Na internetu se však začínají objevovat dojemná slova pacientů, kteří se z nemoci vyléčili.

Jeden z pacientů, který se díky péči lékařů vyléčil z koronaviru, nechal zdravotníkům dojemný vzkaz plný vděku a pokory.

Když Nic začal pociťovat bolesti hlavy a zvýšenou teplotu, ani v nejdivočejších snech si nepředstavoval, že by se mohl stát prvním nakaženým ve svém rodném státě Ohiu. Nic a jeho rodina žijí v zemědělské oblasti, takže si nemyslel, že je velká šance, že by se nakazil. V životě nás však čeká mnoho nepříjemných překvapení.

Poté, co se Nicův zdravotní stav zhoršoval, převezli ho na JIP na kliniku v Clevelandu. Nic řekl médií, že v jednu chvíli to došlo tak daleko, že lékaři volali jeho ženě, aby probrali i možnost pacientovy smrti.

Každý den přicházeli doktoři a sestřičky za Nicem a na prosklené dveře mu psali povzbudivé vzkazy. Jednoho rána objevil na dveřích vzkaz “my tě dostaneme domů”. Nedlouho poté se Nic z viru zotavil a tvrdí, že dostal druhou šanci na život. Protože byl nemocnici zavázán, rozhodl se, že jim nechá na skle vzkaz:

“Toto okénko bylo tím nejdůležitějším okénkem v mém životě. Ve chvílích, kdy jsem sledoval, jak tvrdě pracujete a nebyl jsem schopen vám poděkovat za čas, který mi věnujete. Ačkoliv pravděpodobně nebudu schopen vám tuto péči a lásku oplatit, chci, abyste věděli, že jste totální hvězdy.

Sledoval jsem vás, když jste měli dobré chvíle i špatné chvíle, ale co bylo každou noc neměnné byla vaše péče o lidi. Odcházím z této JIP jako jiný člověk, snad jsem se změnil k lepšímu, a to nejen díky medicíně a Bohu, ale také díky tomu, že existují tak skvělí lidé, kteří jsou oddaní péči a starosti o jiné.”⠀

Sledujte koronavirus a jeho dopady nejen vážně, ale i s nadhledem a v souvislostech ze všech úhlů i v audio podobě.

Články - další články

Doporučujeme