Policisté obvinili muže (32) za hanobení menšin na sociální síti. Hrozí mu až 3 roky vězení

12. května 2017·Články·Redakce

shutterstock

Z několika trestných činů obvinili v těchto dnech policisté dvaatřicetiletého muže z Prostějova v souvislosti s diskusemi na sociální síti namířenými proti národnostním menšinám. Muž se o těchto skupinách obyvatel vyjadřoval podle kriminalistů mimořádně hrubými výrazy a vyhrožoval jejich likvidací. K autorství příspěvků se přiznal, hrozí mu až tři roky vězení. ČTK to dnes řekl prostějovský policejní mluvčí František Kořínek.

Obvinění se týká dvou veřejných diskusí k aktuálním problematikám, které se na sociální síti objevily na přelomu minulého a letošního roku.

“V diskusích se mimo jiné objevily příspěvky motivované rasovou nesnášenlivostí a namířené proti národnostním menšinám,” uvedl policejní mluvčí. Na dvaatřicetiletého muže se zaměřili policisté kvůli jeho hrubým výrazům. Autora se jim následně podařilo vypátrat.

Muž byl obviněn z násilí proti skupině obyvatelů a proti jednotlivci, z nebezpečného vyhrožování, hanobení národa, rasy, etnické nebo jiné skupiny osob a z podněcování k nenávisti vůči skupině osob nebo k omezování jejich práv a svobod. Sazba se pohybuje od šesti měsíců do tří let.

Zdroj: ČTK

Články - další články

Doporučujeme