Princezna Diana měla hrát v pokračování Osobního strážce? Herec Costner konečně promluvil

3. července 2019·Celebrity·Lukáš Vaněk

Snímek Osobní strážce ze začátku 90. let s Kevinem Costnerem a Whitney Houston v hlavních rolích sice u kritiků tolik nebodoval, ale i tak se jednalo o divácky velmi úspěšný snímek, který je i dnes považován za romantickou klasiku. Nyní herec a režisér Kevin Costner v rozhovoru pro televizní pořad Couch Surfing prozradil, že měl nápad na pokračovaní, do něhož chtěl obsadit princeznu Dianu.

Sám Costner se o pokračování s princeznou Dianou vyjádřil už v roce 2012, ale v nedávném rozhovoru pro televizní pořad Couch Surfing se o nápadu obsadit populární členku královské rodiny konečně více rozpovídal.

O možnosti, zda by princezna Diana chtěla účinkovat ve druhém díle Osobního strážce, si povídali si s Costnerem po telefonu. “Řekl jsem jí, že se chystám psát roli pro ni, tak jestli by s tím souhlasila. Odpověděla, že ano. Vzpomínám si, jak byla po telefonu neuvěřitelně milá a s respektem se mě zeptala, jestli tam budou nějaké scény, kdy se budeme líbat. Naznačil jsem jí, že tam něco na ten způsob bude, ale můžeme to udělat takovým způsobem, aby jí to vyhovovalo,” vzpomněl na námluvy s Dianou oscarový režisér Costner.

Osobní strážce v roce 1992 vydělal z kin po celém světě celkem 411 miliónů dolarů (zhruba 9,3 miliardy korun) a patřil k nejúspěšnějším filmům roku. Ze zpěvačky Whitney Houston udělal hvězdu a Costner si po Tanci s vlky a Robinu Hoodovi: Králi zbojníků připsal další úspěšný snímek.

Pokračování Osobního strážce s oblíbenou princeznou Dianou dávalo z hlediska nadějí na komerční úspěch filmu smysl. Costner uvedl, že studiu se nápad na obsazení princezny z Walesu líbil. Projekt však zastavila její smrt v srpnu 1997. Jak sám herec podotkl, přesně v ten samý měsíc, pár dní před jejím tragickým úmrtím, byl scénář už dokončen.

Celebrity - další články

Doporučujeme