Strach z koronaviru roste. Lidé dávají roušky i svým psům

1. února 2020·Články·Karolína Stránská

Podle živé mapy, která v reálném čase sleduje vývoj počtu nakažených koronavirem, momentálně je na světě téměř 10 tisíc lidí, u kterých byla zjištěna nákaza. Nemoc si tak vyžádala více než 200 životů. Zatím známé symptomy jsou horečka, kašel a problémy s dýcháním, nicméně projevy nemoci se mohou lišit člověk od člověka.

Od počátku byl virus spojován s trhem s mořskými plody ve Wuhanu, nicméně tyto informace nebyly doposud oficiálně potvrzeny. Podle Wikipedie koronavirus vykazuje podobnosti se SARSem a netopýřím koronavirem. Je tedy dost možné, že jsou to právě netopýři, již stojí za tímto virem zmítajícím Čínou.

I přes to, že Světová zdravotnická organizace vydala prohlášení, že neexistuje žádný důkaz, že by se koronavirem mohli nakazit i domácí mazlíčci, někteří lidé to nechtěli riskovat a pořídili chránící roušky nejen sobě, ale i svým pejskům. Prodeje psích roušek se v posledních několika dnech razantně zvýšily. Pokud jsou pejsci skutečně imunní tomuto viru, alespoň jim to v novém doplňku sluší.

Články - další články

Doporučujeme