Klasická díla trochu jinak: Grafička na slavné obrazy přidala kočky

26. března 2020·Zábava·Barbora Pisingerová

Foto: Bored Panda.

Mnohé z těchto obrazů dost možná sami znáte. Klasická díla jako tyto obrazy obdivují lidské oči již desítky či stovky let. Grafička používající pseudonym Barbie LovesDisney si je ale vzala trochu do parády a přidala jim zcela nové chlupaté postavy.

Na světě je jen málo toho, co by kočky nedokázaly zlepšit. Výjimkou nejsou ani slavné obrazy. Ať už přijde na Renoira, Degase nebo díla z počátků našeho letopočtu, roztomilá kočka prospěje všem.

Přesně to napadlo nadšenou grafičku používající přezdívku Barbie LovesDisney, která se rozhodla věnovat desítky hodin svého času a klasickým dílům dopřát kočku nebo kocoura. Vedle slavných baletek se tak protahuje ještě čtvrtá tanečnice, dámu s lorňonem zlobí domestikovaná šelma a množství elegantních portrétů doplňuje nenápadný tichý společník.

View this post on Instagram

The Cup of Tea-with Beezie-1880-Mary Cassatt #arthistory #arthistoryreimagined #artandcats #catsandart #cats #catsandfashion #sleepycats #petsandart #petsinart #MaryCassatt #catsinbed

A post shared by Barbie LovesDisney (@barbie_lovesdisney) on

Kočky ale pronikly i na řadu děl, která zachycují zdánlivě klidná zátiší. Svými packami a bystrýma očima najednou vdechly život po staletí nehybným vázám nebo mísám s jídlem. Zkrátka kde je kočka, tam nikdy klid moc dlouho nevydrží. Na upravená díla se podívejte do galerie pod článkem.

Zábava - další články

Doporučujeme