Máte rádi kočky a knihy? Tak určitě nepřehlédněte seznam těchto nejlepších kočičích knih

14. října 2021·Zábava·Dominika Číčelová

Ilustrační foto (Shutterstock)

Od hlavních hrdinů těchto knížek neuslyšíte nic jiného než pouhopouhé "mňau". To ale ničemu nebrání v tom, aby nebyl jejich příběh dechberoucí, zajímavý a poutavý. Z některých kočičích příběhů může i mrazit. Přinášíme vám seznam těch nejlepších knih o kočkách, které ocení každý milovník mňoukajících mazlíčků i napínavých příběhů. Určitě si z našeho seznamu vyberete knížku, kterou si rádi přečtete schouleni při chladném podzimním večeru pod dekou a s vrnícím kočičím mazlíčkem na klíně.

Černý kocour (Edgar Allan Poe)

Povídka vypráví o člověku, muži, který velmi miloval zvířata. Po svatbě si jich mnoho pořídil – opičku, psa, ptáky, králíky a především černého kocoura, kterého nadevše zbožňoval. Zprvu by se zdál příběh velmi milý, ale později muž propadne alkoholu a začne svá zvířata fyzicky týrat.

Číča: životopis kočky (George Mikes)

Nenáročná knížka, která vypráví úsměvné historky, které pozná každý majitel kočičky. Tato kniha se velmi dobře hodí pro jeden dlouhý večer k relaxaci.

Dalajlamova kočka (David Michie)

Kniha, která nutí k zamyšlení a zároveň obsahuje humorné pasáže. Vypráví příběh o maličkém koťátku na pokraji svých sil, kterého se ujme samotný Dalajlama. Vyrůstá v klášteře a učí se najít štěstí ve svém životě. Příběhy vypráví samotná kočka a vy v její přítomnosti pátráte po tom, co je v životě opravdu důležité.

Hotel u devíti koček (Radmila Tomšů)

Hotel u devíti koček je název osobního deníčku kočky Rozárky, která vypráví humorné příhody soužití s lidmi. Kniha je velmi příjemná a dobře se hodí k večernímu popíjení čaje.

Jak žít s neurotickou kočkou (Stephen Baker)

Majitelé koček se s tímto výtiskem jistě ztotožní. Knihu nejlépe vystihuje jeden její citát : „Kočky nejsou nijak otravné. Pokud je dobře nakrmíte, nechte je spát ve své posteli, škrábejte je na hřbetě podle libosti, dejte jim dostatek prostoru na gauči ve svém obýváku, hrajte si s nimi, když chtějí, mluvte s nimi na dálku a věnujte jim každou hodinu z vašeho (jejich) bdělého stavu.“

Deník kočičího intelektuála (Petra Polsen)

Kniha ukazuje postřehy kocoura, který se nebývale pozastavuje nad tím, proč je na vrcholu potravního řetězce právě člověk. Vždyť v noci nevidí, aby se umyl musí používat mýdlo a žádnou potravu si sám neuloví… Dějová linka nenarušuje příjemné vyprávění s nádechem ironie.

Felidae (Akif Pirincci)

Felidae je kočičí detektivka, no fakt! Když Francis, inteligentní kocour s hladkým kožíškem při své vycházce narazí na mrtvé tělo jiné kočky, navíc dost zřízené, vydá se se svým IQ do pátrání. Bajka, která ukazuje příběh o sériových vraždách a náboženských sektách. Na závěr autor upozorňuje na hlubiny lidské zkaženosti a morálky.

Zábava - další články

Doporučujeme