Sportujete nalíčená? Zaděláváte si na problém

6. června 2019·Životní styl·Karolína Stránská

Většina z nás si je dobře vědomá, jak důležité je důkladné odličování. Naše touha po kráse nás totiž snadno může stát relativně zdravou pokožku a uvrhnout na nás kletbu černých teček a pupínků. Ruku na srdce - kdo ale nikdy nezapomene nebo neusne s make-upem? Podle dermatologů by se však ženy měly odličovat zejména před pohybovými aktivitami. A vědí proč, tu cestu do fitka proto raději nějak přežijte...

Spousta žen touží po krásných tvářích a tělech a využívá proto zázraky kosmetiky i nejrůznější cvičení. Tyhle dvě věci by se však nikdy neměly kombinovat! Dermatologové před tím důrazně varují.

Naše tělo se během jakékoli pohybové aktivity potřebuje ochladit pocením. A to se týká i pokožky našeho obličeje… Té se navíc při pohybové zátěži roztáhnou póry, aby ze sebe mohla vyloučit všechny nečistoty. Jenomže co se stane, když se na rozevřených pórech objeví vrstva den starého make-upu? Tušíte správně.

Nejen, že se povrch pokožky ucpe, ona tak nebude schopná vypudit nečistoty a správně fungovat, ale dokonce pojme všechno ze svého povrchu do sebe. To mohou být například částečky znečištění, které se na člověka nabalí ve městě, nebo právě zbytky make-upu.

Samozřejmě, mnoho žen si nedovede vůbec představit, že by se na cestu do fitka nenalíčily alespoň trochou toho „naked“ make-upu. Řada školaček a studentek se také rozhodně neběží před každým tělocvikem zbavit veškeré kosmetiky. V případě, že pravidelně cvičíte namalovaná, si ovšem zaděláváte na pořádný problém s pletí.

Nejen, že zbytečně zvyšujete počet černých teček, které trůní na vaší tváři, ale lákáte na svůj obličej i nejrůznější pupínky – a skončit můžete dokonce i s akné! Paradoxně vás tedy tyto dvě věci, které děláte, abyste byla krásná, mohou právě co se týče vzhledu o mnoho připravit. I když to může být dost otravné, vyplatí se proto před každou hodinou tělocviku, návštěvou fitka, lekcí zumby nebo večerním během opravdu důkladně očistit.

Životní styl - další články

Doporučujeme