Emotivní vzkaz maminky předčasně narozené holčičky: Ucítíte obrovský strach i lásku. Získáte sílu a musíte věřit, že to váš malý zázrak zvládne

24. března 2021·Životní styl·Lenka Skrzeczkova

Ilustrační foto. (Zdroj: Shutterstock)

Allanah Deannové se miminko narodilo už ve 25. týdnu těhotenství. Původně se holčička měla narodit 24. března 2021, ale nakonec spatřila svět už 13. prosince loňského roku. Lékaři mladou maminku varovali, že to nebude lehké. Holčička nevážila po narození ani jeden kilogram. Přesto bojovala ze všech sil a lékaři ji brzy pustí s rodiči domů. Z toho důvodu se Allanah rozhodla podpořit ostatní rodiče, kteří jsou ve stejné situaci, nádherným vzkazem. Informoval o tom server Love What Matters.

Lékaři nastávající maminku před porodem připravovali na nejhorší. “Říkali, že se může stát, že jí budou resuscitovat, že neuslyším pláč, a celkově to podle nich nemuselo dopadnout vůbec dobře,” řekla pro server Allanah. Nakonec holčičce nebylo nutné s dýcháním pomáhat a dokonce od počátku hlasitě plakala. Následovaly měsíce dlouhého čekání a víry, zda si rodiče svou novorozenou dceru odnesou domů.

Teď se již situace pomalu stabilizovala. Neví se, zda holčička nebude mít trvalé následky. Lékaři ale věří, že maličkou pustí brzo domů. Proto se Deannová rozhodla napsat vzkaz, kterým chce podpořit ostatní rodiče.“Chci dodat sílu všem rodičům, kteří byli nebo budou na tom stejně, jako jsem teď já. Je to šok. Nikdo vám negratuluje, první fotka miminka není nic hezkého, všude vidíte hadičky, slyšíte zvláštní pípání, kterému nerozumíte. Na tváři lékařů nevidíte úsměv, ale spíš vás svým zamračeným výrazem připravují na nejhorší. Každý telefonát vám rozbuší srdce strachy a moc toho nenaspíte,” popisuje svou zkušenost maminka.

Takhle jste se stali rodiči a ty hadičky i divné zvuky ze všech těch přístrojů jsou důkazem, že zde to maličké děťátko je a žije! Kromě strachu ucítíte obrovskou lásku, získáte nevídanou sílu věřit, že to ten malý zázrak zvládne, a budete si představovat, jak za pár měsíců ležíte doma na sedačce se zdravým miminkem,” dodala  na závěr vzkazu podle serveru Love What Matters Allanah. Vzkaz tak vzal za srdce nejednoho rodiče předčasně narozených miminek.

Životní styl - další články

Doporučujeme