Extrémní doba si žádá extrémní řešení. Lidé kvůli koronaviru chodí s kanystry na hlavě

1. února 2020·Životní styl·Karolína Stránská

Koronavirus se šíří světem a k sobotnímu ránu mu v Číně podlehlo 259 lidí. Ve čtvrtek kvůli nemoci vyhlásila Světová zdravotnická organizace (WHO) globální stav zdravotní nouze.

Příznaky chřipky mohu u některých jedinců přejít v zápal plic a posléze vyústit až v selhání dýchání. Není proto divu, že panika z neznámé choroby se šíří společností rychlostí světla a lidé začínají hledat poměrně kreativní řešení, jak se bránit nákaze a přenosu bacilů. Když obyčejné roušky nestačí, nebo jsou často v obchodech vyprodané, poslouží i věci, které často nalezneme nevyužité v našich domácnostech.

Ne každý si totiž může dovolit speciální lékařské vybavení, v Číně jsou proto v současnosti k vidění na první pohled úsměvné vynálezy, jimiž se místní chrání. Výjimkou nejsou kanystry od vody na hlavě, u nichž přísun vzduchu zajišťuje hrdlo. Často se lidé také halí do igelitových pytlů a přehozů. Mnozí se rozhodl situaci odlehčit a přistoupit ke světové krizi s humorem. Důkazem budiž rouška s otvorem na cigaretu, či pomeranč na gumičce.

Životní styl - další články

Doporučujeme