GALERIE: Tatínek s dcerkou tvoří hororové scénáře ve Photoshopu. Jeho fotky mají ale hlubší poslání

15. září 2017·Životní styl·Karolína Stránská

V současné době je zcela běžné objevit stránku na Instagramu, která je zasvěcena miminku či domácímu mazlíčkovi. Možná už pár takových profilů sami sledujete. Roztomilé tváře vykouzlí úsměv na tváři kdekomu. Z výtvorů tohohle tatínka vás však úsměv přejde.

Svou dcerku totiž umisťuje do smrtelně nebezpečných situací a ti, kteří nejsou obeznámeni s mocí Photoshopu, ho často napadají za bezohlednost. Snímky, které by bez hlubšího zkoumání mohly snadno sloužit jako důkaz v případu týraní dětí, však mají hluboký význam.

Malinká modelka Hannah pomáhá tátovi s projektem, na kterém pracuje od jejího narození. Dvouletá holčička se totiž narodila s hemofagocytující lymfohistiocytózou, extrémně vzácnou chorobou. Šest měsíců již strávila v nemocnici, kde podstoupila chemoterapii a transplantaci kostní dřeně poté, co se našel vhodný dárce, jak uvedl sám tatínek v rozhovoru pro deník The New Yorker.

Rozhodl se tak skrze sérii fotografií seznámit veřejnost s nemocí své dcery a zdůraznit obrovskou důležitost dárců. Tím, že Hannah staví do nebezpečných situací na Instagramu, ukazuje, jak blízko skutečnému nebezpečí se ve svém dosud krátkém životě již ocitla.

Životní styl - další články

Doporučujeme