I manželky mají milence. Tohle jsou důvody, proč podvádějí své muže

20. listopadu 2022·Životní styl·Redakce

Ilustrační foto (Shutterstock)

U mužů je nevěra jen odskočení na dovču, zatímco ženy se prý nevěrou dopouštění zločinu proti lásce. Podle statistik se nevěry dopouští 42 % vdaných žen. U ženatých mužů je to 64 %. Více informací o tom přináší časopis Playboy.

Nejpodstatnější rozdíl mezi nevěrami pak spočívá v tom, že muž umí vysvětlit vlastní úlet vcelku srozumitelně existencí nezvládnutelného pudu, kterého není schopen se přes vynaložení maximálního možného úsilí zbavit.

Žena si pro vysvětlení svého zahnutí najde příčinu. Prakticky pokaždé byla k nevěře víceméně takřka donucena a je v tom proto nevinně. Toto jsou nejčastěji uváděné příčiny:

Nedostatečné sexuální vyžití

Muž při sexu myslí jen na sebe a je mu úplně jedno, na jaký typ milování je právě partnerka naladěná. Nesnaží se zkoušet nové věci, protože si myslí, že to, co přivedlo manželku k orgasmu před týdnem, bude fungovat pokaždé. Ženy rády experimentují a zkoušejí nové techniky, polohy, zatímco muž postupuje stále stejně již několik let.

Nový milenec je tedy v tomto případě značně zvýhodněn. Pokud se zkrátka nedokážete občas proměnit ve zlého a krutého surovce, svou ženu občas pořádně chytit za vlasy a nazvat ji tak, jak by ji muž dobrých mravů nikdy nenazval, nepomůže vám ani to, že byste své milované snesl modré z nebe.

Pocit ublíženosti

I když žena opravdu touží po dítěti, které jednoho krásného dne přijde, najednou se jim přestane líbit stereotyp, který mateřství přináší. Začnou se cítit znevýhodněné mateřskou dovolenou, během které jejich muž stále kariérně stoupá a jeho vzhled je zralejší a krásnější, zatímco její strie a poblinkané volné tričko působí zcela opačně. V takovém případě je nevěra nezbytné rozptýlení, bez kterého by žena propadla depresi, ze které by se už nikdy nevzpamatovala.

Emocionální prázdnota

Když muž není věčně doma, chodí pozdě (ať už z náročné práce nebo z hospody), žena si nemá s kým popovídat o svých pocitech. Nemá domu nikoho, komu by se mohla svěřit se svým trápením. A když muž konečně přijde domů, ihned s sebou plácne na gauč a usne. Milenec je v takovém případě tím, který jí nabídne nejen pochopení a naslouchání, kterému se jí nedostává, a které tak nezbytně potřebuje.

Neustálá kritika

Pokud muž svou ženu kritizuje, ať už co se jejího vzhledu, kuchařského nebo milostného umění týče, nemůže očekávat, že přesně tohle chování ji nevžene do náruče jiného muže. Ten je totiž ochoten přistoupit k milosrdným lžím a žena se tak cítí o tisíc procent líp. Pokud nebude muž svou ženu dostatečně chválit, obdivovat a nebude podporovat její sebevědomí, někdo jiný to moc rád udělá za něj.

 

 

 

 

Životní styl - další články

Doporučujeme