Instagram odstranil fotku chlapečka s deformací obličeje, maminku podpořily tisíce uživatelů

15. ledna 2020·Životní styl·Karolína Stránská

Rozčílená maminka si nedávno veřejně postěžovala na Instagram, jehož tým odstranil fotku jejího syna (12), který trpí deformací obličeje. Sociální síť tak reagovala na stížnost jednoho z uživatelů, který byl snímkem pohoršen.

Harry Beswick se narodil s Goldenharovým syndromem, který obvykle ovlivňuje oblast hlavy a páteře. Děti se často například rodí jen s půlkou obličeje. Malému Harrymu chybí levé oko, nosní dírka a levé ucho.

Charlie, jeho maminka, zveřejňuje pravidelně fotky svého syna a jeho bráchy Olivera na svůj účet, sledovaný 12 tisíci uživateli. Harry obvykle nosí oční protézu, ale když Charlie nahrála jednu fotku bez ní, Instagram ji okamžitě z platformy odstranil, neboť byla nahlášena uživatelem za nevhodný obsah.

Maminka si na toto rozhodnutí stěžovala prostřednictvím svého Twitteru, kde ji podpořilo více než 46 tisíc lidí a po desítkách zpráv nahrál tým Instagramu snímek zpět.

Mluvčí v tiskové zprávě uvedla: “Omylem jsme odstranili fotku, ale rychle jsme ji vrátili zpět, jakmile jsme byli na chybu upozorněni. Rodině jsme se omluvili.”

Charlie, povoláním učitelka, však tvrdí, že od nich žádnou omluvu neobdržela a také přiznává, že se nejedná o první fotku, která byla z profilu odstraněna.

Životní styl - další články

Doporučujeme