Jak na dokonalou pokožku v zimě? S krémy to nepřehánějte

12. listopadu 2018·Životní styl·Barbora Pisingerová

Každý v životě zaznamenal už řadu reklam na nejrůznější kosmetické produkty, které mají člověku zaručit krásně hydratovanou a vláčnou pokožku, a to zvlášť v zimním období. Doktorka Sobia Ali z Lékařského a kosmetického centra v Edinburghu však varuje, že jejich dennodenním používáním bychom si mohli spíše uškodit. 

Zvláčňující a hydratační krémy mají smysl, pokud máte skutečně velmi suchou pokožku. Pokud však spadáte do zdravého průměru, tento výdobytek byste měli užívat s rozmyslem. V čem je háček?

Pokožka, kterou každý den mažete krémem, totiž postupně ztratí vlastní schopnost se přirozeně promastit a stane se na krémech závislou. Když potom s mazáním přestanete, skutečně budete mít vysušenou kůži, která krémy potřebuje.

“Když je hydratační krém aplikován pravidelně, hlubší vrstvy kůže to rozpoznají a vypnou své přirozené hydratující mechanismy, což vede k suché pokožce, která je na hydratačních krémech závislá,” vysvětlila Ali pro deník Daily Mail.

“Hydratační krémy nehydratují naši pokožku. Přirozená hydratace vychází zevnitř, a nemůže být nahrazena hydratačními krémy,” uvedla lékařka.

“Je důležité pokračovat v odstraňování odumřelých buněk kůže i v zimě. Exfoliační krémy (peeling, pozn. red.) bohaté na kyselinu glykolovou, kyselinu mléčnou a kyselinu salicylovou pomáhají stimulovat zdravou pokožku a zvyšují hladinu kolagenu,” doporučuje Ali. Místo zvláčňujících krémů si tedy raději dopřejte pravidelný peeling.

Životní styl - další články

Doporučujeme