Jak na to, aby se vám s rouškou nezamlžovaly brýle? Zkuste tyto jednoduché triky

30. září 2020·Životní styl·Barbora Pisingerová

Ilustrační foto. Zdroj: Shutterstock

Roušky jsou již po několik měsíců nedílnou součástí našeho běžného života a zdá se, že se jich jen tak nezbavíme. Ti z nás, kteří potřebují nosit brýle, by ale mohli vyprávět o tom, jak je to někdy složité. Jak na to, aby se vám neustále nezamlžovaly? Vyzkoušejte naše jednoduché triky.

Každý, kdo v životě musí nosit brýle moc dobře ví, jak otravné to je, když se zamlžují. S povinností nosit roušky na celé řadě míst pak tento problém potkává brýlaté obyvatele ještě častěji. Naštěstí existují jednoduchá řešení.

Vrstva navíc

Pomůže vám například kousek papírového kapesníku nebo ubrousku. Ten si složte pod horní okraj roušky tak, aby vám vznikla speciální savá vrstva kolem nosu. Podobně poslouží i ohnutí vršku roušky směrem dovnitř, abyste získali vrstvu navíc.

Voda s mýdlem

Někteří “brýlatci” doporučují vymáchat své okuláry v mýdlové vodě a přebytečnou tekutinu z nich pouze oklepat. Pozor, brýle neutírejte. Mýdlová voda na nich zaschne a vytvoří povlak, který jim potom zabrání v neustálém zamlžování. Než si brýle nasadíte opět na nos, otřete je pouze jemně papírovým ubrouskem.

via GIPHY

Životní styl - další články

Doporučujeme